Elias Storme

Elias Storme (°Ieper, 15/07/1994) startte zijn muziekcarrière op 8-jarige leeftijd aan Dé Academie Ieper.

Saxofonist

In Dé Academie Ieper volgde hij saxofoonles bij de heer Frank Commeene. Al na twee jaar ontstond de liefde voor de prachtige klank van de tenorsaxofoon.

Enkele jaren later besloot Elias om volledig de weg van de muziek in te slaan. Hij ging les volgen aan de kunsthumaniora voor muziek en dans te Gent, beter bekend als het MUDA. Daar volgde hij de richting ‘jazz, pop- en wereldmuziek’. Hij kreeg er saxofoonlessen bij Raf Minten, Roeland Vanhoorne en Tom Callens en piano bij Karel Van Marcke.

Hij studeerde er af met grote onderscheiding voor saxofoon en kreeg een oorkonde wegens het hoogst behaalde resultaat in de afdeling jazz, pop- en wereldmuziek.

Na de kunsthumaniora ging Elias z’n keuze voor hogere studies resoluut naar een conservatoriumopleiding. Elias studeerde jazzsaxofoon aan het Lemmensinstituut in Leuven en behaalde daar met onderscheiding zijn bachelor diploma.

Elias is als saxofonist actief in verschillende formaties. Hij is vast lid van de Koninklijke Harmonie Ypriana en speelt mee in verschillende jazz- en pop bands. Verder is hij als freelance actief en speelt ook sopraan en altsaxofoon.

Zanger en pianist

Elias is naast saxofonist ook pianist en zanger. Hij vormt samen met zijn broer en zus de band ‘Phonic Trust’, ontsproten uit de groep ‘Trust’, die in 2007 de finale van ‘Junior Eurosong’ won. De groep brengt rustige, akoestische pop-muziek, zowel covers als eigen werk.

In 2013 was Elias nog te zien met zijn zus Eva in het programma ‘The Voice van Vlaanderen’. Ze schopten het tot in de liveshows.

Arrangeur

Naast uitvoerend muzikant is Elias ook actief als arrangeur. Hij spitst zich daarin vooral toe op het lichtere genre. Zo arrangeerde hij een groot deel van het repertoire van Saxilicious voor saxkwartet en zang.