Emma Declercq

Emma Declercq (°Roeselare, 27-11-1996) begon op 7-jarige leeftijd initiatielessen te volgen te Hooglede. Op 8-jarige leeftijd startte ze haar muziekopleiding aan de Academie voor muziek, woordkunst en dans te Torhout. Ze startte er met saxofoonlessen bij dhr. Rik Vaneyghen. Daar ontstond een enorme passie en interesse voor het instrument.

Na 10 jaar studeert Emma af met een “grootste onderscheiding” voor Saxofoon en ensemble. In september 2015 startte Emma haar hogere muziekstudies aan het Koninklijke Conservatorium te Gent. Daar studeert zij klassiek saxofoon bij dhr. Raf Minten, Koen Maas en Rik Vaneyghen. Naast haar studies is Emma actief als sopraan-,alt- en tenorsaxofonist in het Houtlands jeugdensemble en het Kon. Harmonieorkest de Jongelingskring Torhout en het sax-kwartet Saxilicious! waarmee zij talrijke concerten en recepties verzorgt.

Zij nam ook meerdere malen deel aan de wedstrijden “Vlamo Solistenwedstrijd” en het “Concour Pour Jeunes Saxophonistes” te Dinant waar zij meerdere malen in de finale belandde en mooie resultaten boekte. Zij volgde masterclasses bij Alexandre Doisy (FR), Alain Crepin (FR), Raschèr saxophone quartet (Dui), Rudy Haemers (BE), Peter Vandendriessche (BE) en het CeDeL Saxkwartet (BE). Sinds september 2016 is Emma actief als saxofoon – en klarinetleerkracht aan het O.C. d’Annexe De Haan.